10 Aralık 2013 Salı

Mambo Italiano (2003)

İtalyan Bir Aile, Gay Bir Evlada Sahip Olursa...

Eşcinsel temalı filmler genelde ya çok absürt ya da fazla dramatiktirler. Ben genelde dramatik eşcinsel filmleri severim çünkü çoğunlukla gerçek bir olaydan esinlenilmiştir. İzlediğim eşcinsel temalı filmlerin eğlenceli olanlarından ise pek azını beğendim. Çünkü pek çoğu birbirinin tekrarı niteliğinde: aynı sığ espriler, aynı karakterler... MAMBO ITALIANO ise eğlenceli fakat gay olmayı basite indirgememiş senaryosuyla benim beğenimi kazanmış filmlerden.
Filmden kısaca bahsetmek gerekirse Angelo Barberini, ailesiyle birlikte yaşamakta ve çağrı merkezinde çalışmaktadır. Karakterimizin isminden de anlaşılacağı üzere İtalyandır ve tipik bir İtalyan aileye sahiptir. İtalya'yı ve İtalyanları birazcık tanıyorsanız tipik bir İtalyan aileye sahip olmanın ne derece yorucu olduğunu biliyorsunuzdur. Son derece geleneklere bağlıdırlar ve aileler hayatınızın gidişatında söz sahibidirler. Evet, evet... bizim aile yapımıza benziyor ama onlar daha yaygaracılar. Her neyse bizim Angelo bir gün çocukluk arkadaşlarından biriyle sevişir ve aynı evde yaşamaya başlarlar. Angelo için ayrı eve çıkmak çok zor olmaz, çünkü çocukluktan beri tanımaktadırlar eve çıktığı arkadaşı(!) Nino Paventi'yi. Nino, filmi izlerken ağzınızın suyunu akıtacak, çadır kurmanızı sağlayacak derece yakışıklı bir polis. Üniforma fantezisi olanlar, filmi izledikleri gece rüyalarında Nino'yu göreceklerdir, kendimden biliyorum :))))

Angelo bir gün yaşadığı gizli ve sahte hayattan sıkılır ve her şeyi ailesine anlatmaya karar verir ve olaylar bundan sonra izlemeye doyamayacağınız şekilde gelişir. Özellikle Angelo'nun oral sekste aşmış, gittiği bir psikoloğa bir daha gitmeyen ablası sizi çok eğlendirecek.

Sonuç olarak bu soğuk kış günlerinde ne yapsam diye düşünmeyin. Sarılın battaniyenize ve evde sıcacık bir ortamda bu eğlenceli filmi izleyin!

  Film Hakkında:
  Yönetmen: Émile Gaudreault
  Senaryo: Steve Galluccio, Émile Gaudreault
 Oyuncular: Luke Kirby, Ginette Reno, Paul Sorvino, Mary Walsh, Peter Miller, Claudia Ferri, Sophie Lorain, Tim Post, Tara Nicodemo, Pierrette Robitaille, Dino Tavarone, Mark Camacho
  Yapım Yılı: 2003
  Ülke: Kanada
  Dil: İngilizce, İtalyanca, Fransızca
  Süre: 92 dakika
   Mambo italiano
(2003) on IMDb

2 yorum:

  1. Çok eğlenceli bir filmdi,kesinlikle izlenmeli :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de çok severek izlediğim bir filmdir.
      Beğendiğine sevindim.

      Sil