28 Aralık 2013 Cumartesi

Yenemedin bizi 2013!


Her yeni yıl, yeni umutlarla gelir hayatımıza. Bazılarımız için Milli Piyango'dan çıkacak milyonlar, bazılarımız içinse kapıyı çalacak beyaz atlı prenstir yeni bir hayata ilk adım.

2013 pek çok insan için kötü bir yıl oldu. Pek çok ünlü ismi kaybettik bu sene: Tuncel Kurtiz, Ferdi Özbeğen, Müslüm Gürses, Nejat Uygur, Tekin Akmansoy, Adnan Şenses, Mehmet Ali Birand, Metin Serezli ve Ahmet Mete Işıkara bunlardan bazıları.

2013'ün bence en önemli olayı Gezi Parkı Direnişiydi. Hâlâ bile düşündükçe gözlerim doluyor. Ne zor zamanlar geçirdik. Polis şiddetine omuz omuza dur dedik. Eşcinseller olarak kendimizi ifade etme fırsatı bulduk Gezi Direnişi esnasında. İnsanlar eşcinsellere belki de hiç bu kadar yakın olmamışlardı. Hatta bazı gizli eşcinseller bile bu sayede Lambda İstanbul'un çadırına uğrayarak içlerindeki homofobiyi yendiler.

2013 yılı harika bir Onur Yürüşü'ne de şahit oldu. Gezi olaylarında oluşan tolerans ve hoşgörü havasının da etkisiyle İstanbul'da şimdiye dek yapılmış en kalabalık Onur Yürüşü yapıldı. Benim gibi daha önceden katılmamış bir çok eşcinsel zincirlerinden kurtuldu yürürken.
Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bırakıyoruz şu günlerde. Ülke yine skandallarla, operasyonlarla çalkalanıyor. Biliyoruz ki yakında sular durulacak; hep böyle olmadı mı? Biz gayler gündem ne olursa olsun yine barlarda çalkalayacağız popolarımızı delice yılbaşı gecesi. Bazılarımız Tek Yön'de, bazılarımız Love'da, bazılarımız Neo'da olacak, bazılarımız evde grup seks partisi verecek, bazılarımız herkesten ve her şeyden kaçıp evde olacak sorgulayacak hayatı belki de ağlayacak sabaha dek, bazılarımız ailesiyle olacak, bazılarımız ailesinden yakın arkadaşlarıyla...
Her nerede ve kimle olursanız olun 2014 size hayallerinizin ötesinde harika deneyimler getirsin.

Herkese Mutlu Yıllar!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder