12 Şubat 2014 Çarşamba

Eşcinsel Temalı Diziler


Queer as Folk (US)

Belki de tüm dünyada en çok bilinen gay temalı dizi Queer as Folk'tur. 3 Aralık 2000 tarihinde ilk bölümü yayınlanan dizi aslında İngiltere'de yayınlanan aynı adlı dizinin yeniden kurgulanmış halidir. Brian ve arkadaşlarının yaşamlarını konu alan queer as folk en sevdiğim dizilerdendir. 5 sezon süren dizinin her bölümünü büyük zevkle izledim, hem de baştan sona iki kez! Daha önce şcinsel temalı bir dizi izlememişseniz bence queer as folk iyi bir başlangıç olabilir sizin için!





Queer as Folk (UK)

23 Şubat 1999 tarihinde ilk bölümü yayınlanan dizi pek televizyonda devrim yapmıştır. Daha önce içinde eşcinsel karakterler olan diziler vardı ancak ana karakterleri eşcinsel olan bir dizi yoktu. İlk kez dizinin tüm kurgusu üç eşcinsel arkadaşın yaşamı üzerine kuruluyordu. Dizi Amerikan versiyonuna göre biraz pesimistik bir hikaye sunuyor bizlere ama yine de sürükleyici. Amerikan versiyonunun aksine İngiliz versiyonu sadece 2 sezon devam etti.





the L word

Quuer as Folk'un bitmesinin ardından SHOWTIME yeni bir eşcinsel temalı diziyi bizlere buluşturdu. Bu kez de lezbiyenlerin ilişkilerini, aşklarını, yaşamlarını, hayata bakışlarını izliyoruz 6 sezon boyunca. Dizinin ilk bölümleri biraz sıkıcı geliyor Queer as Folk gibi eğlenceli bir diziyi izledikten sonra ancak ilerleyen bölümlerde dizinin konusu ve karakterler sizi kendine bağımlı yapıyor.





Angels in America

Al Pacino ve Meryl Streep gibi usta oyuncuları bir araya getiren mini dizi 7 Aralık 2003'te ilk kez yaynlandı. 5 adet Golden Globe Ödülü olan bu muhteşem diziyi hala izlemediyseniz bir an önce izlemenizi tavsiye ederim.










Looking

San Francisco'da yaşayan üç arkadaşın yaşamlarını konu alan en yeni gay temalı dizi.

Queer Duck

4-5 dakikalık bölümlerden oluşan bir çizgi gay dizisi. İnce espriler ile beni her defasında gülmekten kırdı geçirdi. Dizinin çok sevilmesi üzerine bir de filmini yaptı SHOWTIMES bizlere. En azından bir iki bölümünü izleyin derim.








Glee

Son dönemin en çok izlenen dizilerinden biri Glee! 2009'da yayınlanmaya başlayan dizi şu anda 6. sezonu ile devam ediyor. Dizide okullarda LOOSER diye hitap edilen ezik tiplerin bir koroda kendilerini ifade etmeleri anlatılıyor. Glee zaten kelime anlamı ile küçük koro demek. Kurt isimli eşcinsel karakter diziyi bir yönüyle eşcinsel temalı diziye çeviriyor. Harika dans gösterileri ve coverlar bulunan Glee'yi izlerken bir an bile sıkılmayacaksınız.





the Line of Beauty

2006 yılında 3 bölümlük bir mini dizi olarak yayınlanmış the Line of Beauty, 80'li yılların başında Nick adlı eşcinsel bir üniversite öğrencisinin hayatını konu alıyor.









Metrosexuality

1999'da yayınlanmış olan dizide, Kwame adlı azgın bir kardeşimizin maceraları anlatılıyor.










Sugar Rush

2005'te İngilitere'de yaynlanmaya başlayan dizi lezbiyen olduğunu keşfedip en yakın arkadaşına aşık olan Kim'in yaşadıklarını anlatıyor 2 sezon boyunca.









Dante's Cove

Genç bir çiftin karanlık ve mistik güçlerle olan savaşını anlatan fantastik bir gay temalı dizi.










the Lair

LAIR, vampirlerin beslenmek için eşcinselleri tuzağa düşürmek için açtıkları bir gay bardır. Dante's Cove dizisinin yapımcılarından yine fantastik bir gay temalı dizi!









Lip Service

Yine İngilitere'de yayınlanan dizi İskoçya'da yaşayan Tess, Sam, Sadie ve lezbiyen arkadaşlarının yaşamlarını konu alıyor. 2010 yılında ilk bölümünü yayınlayan dizinin şimdiye dek bir sezonu yaynlandı. İkinci sezonun yolda olduğu söyleniyor.








Noah's Arc

2006'da yayınlanmaya başlayan ve 2 sezon devam eden Noah's Arch, sadece zenci eşcinselleri konu alıyor.










Tipping the Velvet

19. yüzyılda bir müzikhol'de çalışan Nan ve Kitty adlı iki lezbiyenin hikayesini anlatan mini dizi 2002 yılında yayınlandı.










Will & Grace

New York'ta yaşayan gay bir avukat olan Will ile Yahudi ve heteroseksüel bir kadın olan Will'in en yakın arkadaşı Grace'in hikayesini anlatılıyor. Aktör olman için çabalayan feminen gay karakter Jack'i de unutmamak lazım.
1998'de yayınlanmaya başlayan dizi 8 sezon sürdü ve defalarca Golden Globe'a aday gösterildi. Emmy ödülü de bulunan bu harika komedi size gülmeyi garantiliyor!





DTLA

2012'de yayınlanmaya başlayan dizide Los Angeles'ta yaşayan sekiz aradaşın etnik, kültürel ve cinsel yaşamları anlatılıyor.










Fingersmith

2005 yılında yalnızca iki bölümlük bir mini dizi olarak yayınlanmış olan Fingersmith, farklı hayatlar yaşamış iki kadının sıradışı yakınlaşmasını konu alıyor.









Lo Que Surja

2006 yayınlanmaya başlamış ve 3 sezon sürmüş olan Lo Que Surja, İspanya'nın ilk gay temalı dizisi olma ünvanını taşıyor. Valencia'da yaşayan bir grup eşcinsel arkadaşın hayatlarını bizlere sunuyor.










the DL Chronicles

4 bölümden oluşan bu mini dizinin her bölümünde farklı bir hikaye anlatılıyor.












the New Normal

Çocuk sahibi olmaya çalışan gay bir çiftin hikayesinin anlatıldığı eşcinsel temalı bir dizi.










Exes & Ohs

Jennifer ve arkadaşlarının hayatını konu alan lezbiyen temalı dizi Exes & Ohs, 2006'da yayınlanmaya başladı ve 2 sezon boyunca izleyicileri güldürdü.









Rick & Steve the Happiest Gay Couple in All the World

Dünyanın en gay kasabasını izlemeye hazır mısın? West Lahunga Beach adlı kasabada geçen olayların alatıldığı animasyon bir dizi.








the Fosters

Domestik lezbiyen bir çiftin aile yaşantısını izleyeceğimiz lezbiyen temalı bir dizi.









Bob & Rose

Eşcinsel bir erkek olan Bob'un bir kadına aşık olma hikayesi.











Some of My Best Friends

Eşcinsel bir yazar ve onun homofobik ev arkadaşının maceralarının anlatıldığı bir sitcom.










Torchwood

Dünya dışı varlıklarla olan ilişkileri konu alan bir dizi.







Modern Family

Biri tek çocuklu, biri üç çocuklu, biri de gay olan 3 çiftin komik hikayesini anlatan bir dizi. İlk bölümüyle sizi müptelası yapacak, demedi demeyin!









Please Like Me

Kız arkadaşından ayrıldıktan sonra eşcinsel olduğunu keşfeden Josh'ın komik ama zaman zaman dramatik hikayesini anlatan bir dizi.

Vicious

İkinci baharlarını yaşayan olgun eşcinsel bir çiftin ve yakın arkadaşlarının eğlenceli hikayesinin anlatıldığı bir sitcom dizi.




33 yorum:

  1. Bence bunlara The Skins te eklenebilir. Tam olarak eşcinselliği işlemese de tema olarak ana karakterlerden biri eşcinsel ve dizi karakterlerin hayatı üzerine kurulmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boş bir zamanda izleyip eklerim.
      Teşekkürler!

      Sil
  2. Modern Family de mükemmeldir.

    YanıtlaSil
  3. Cok yararli oldu teşekkürler böyle bir liste ariyordum uuzn zamandir

    YanıtlaSil
  4. Ama keske turkce altyaizlilarini bulabilseydim :'(

    YanıtlaSil
  5. İzleyen arkadaslar ingilizce mi izlediniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir kaçı hariç hepsini Türkçe altyazı ile izledim.

      Sil
  6. Querr as folk US versiyonunun tüm bölümlerini türkçe altyazılı izleyebileceğim site varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. divxplanet.com'da altyazı dosyaları var.
      Bilgin olsun :)

      Sil
  7. altyazıları indirdim ama bölümleri indircek site bulamadım napmalıyım

    YanıtlaSil
  8. Ya böyle hani oluyor ya christian ve oliver aşkı gibi öyle bir dizi olsaydı keşke -,- (bu ara da oğlanlardan birinin ismini yanlış yazdım -,- )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. connor ve oliver değilmi o? jdfsf

      Sil
    2. https://en.wikipedia.org/wiki/Verbotene_Liebe

      Sil
  9. shameless nasıl olmaz yahu? Ana karakterlerden biri gay :)

    YanıtlaSil
  10. Dantes Cove ve the lairi nerden izlicem ??

    YanıtlaSil
  11. Thé lair ve dantes covei nerden izliyebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dizileri legal yoldan izlemek istersen amazon.com gibi sitelerden dvd boxsetlerini alabilirsin.

      Ya da torrent adreslerini bulup illegal yoldan indirebilirsin.

      Seçim senin :)

      Sil
    2. peki ya dili nasıl ayarlıycağım alt yazı filan mu indirmeliyim ?

      Sil
    3. BS Player kullan. Altyzazıları otomatik bulup indiriyor.

      Sil
  12. Grace & Frankie: 70 lerinde olan evli ve iş ortağı 2 arkadaş. Karılarından boşanıp, evlenmek istediklerini söylerler. Hikaye bunun etrafında geçiyor oldukça eğlenceli ve kaliteli. Tavsiye edilir. Oyuncu kadrosunda dev yıldızları barındırıyor. Dizi devam ediyor.

    Kült dizilerden olan Oz, Hapisane dizilerinin atası. Oldukça sert sahneler var ve tabiki eşcinsel ilişkilerde mevcut. Tavsiye edilir.

    Orange is new black: Lezbiyen dizisi. Bu da hapisamede geçiyor. Zaman geçirmek için iyi bir seçenek

    Diğer bir dizi Banana, Cucumber Tofu, Queer as Folk'un senaristinin yeni dizisi. 3'leme şeklinde çekilen diziyi henüz izleme fırsatım olmadı. Ama en yakın zamanda izleyeceğim.

    Yukarıda adı geçen dizilerden favorim kesinlikle; Angel's in America. Oyuncu kadrosunda dev yıldızlar barındırıyor. Keşke daha uzun çekilseymiş.

    Queer as Folk: Güzel izlettiriyor ama belli bir zamandan sonra sıkıyor. Çok tekrar var. Vücut görmek için izlenir.

    Vicious: Başladım 3 bölüm izledim ama sarmadı. Arkadan gelen gülme efekti çok antipatik. Diziden ziyade İngiliz tiyatro oyunu gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için teşekkürler.

      Bir sürü yeni dizi var ekleyecek ama vakit bulamıyorum yazmaya.
      Neyse ki senin yorumunla birlikte bir kaç dizi daha eklemiş olduk yazıya :)

      Sil
  13. Eyewitness da bu listenin başını çekmeli bence~ Baş rollerde şeker tadında çiftimiz var ve fazlaca burun kanatıcı ilişkileri var~

    YanıtlaSil
  14. Bu dizileri telefon aracılığıyla hangi siteden izleyebilirim.

    YanıtlaSil
  15. harika bir liste hazırlamışsın ellerine sağlık valla, ben bulamıyordum adam akıllı liste.çok teşekkürler!! şimdi beğendiklerimi seçip izleyeceğim uvaa heyecanlandım jhwdjwhrer

    YanıtlaSil
  16. yeni kesfettim bu blogu, eline saglik! Ingilterede yasadigim donemde Queer As folk"un ve Sugar Rush"in dvd box setini almistim, bu arada SKINS de favori dizilerimden biriydi, herkese oneririm, Ingilizler bu escinsel dizilerde son iyiler, bir de vampir dizilerini seven arkadaslara, ana karakteri Luke Newberry"nin ( cok seker cocuk) canlandirdigi gay temali Ingiliz zombi dizisi IN THE FLESH'i tavsiye ederim, hem hikaye hem karakterler cok basarili!

    YanıtlaSil
  17. shameless da var efsane

    YanıtlaSil
  18. Angels in America bi başyapıt diyebilirim... Sevgilerle

    YanıtlaSil