24 Şubat 2014 Pazartesi

Koy verme, OY VER!

Günlerden 3 Kasım 1996 Pazar'dı. Saat 19:30 sularında Balıkesir-Bursa karayolunda Susurluk mevkiinde bir kaza meydana geldi. O gün hepimiz derin devlet denen kavramla tanıştık. Devlet-Mafta-Siyaset üçgeninde yasadışı ilişkiler hepimizi şaşkına çevirdi. Bu olanlara tüm Türkiye sağcı solcu dinci vs demeden "Aydınlık İçin Bir Dakika Karanlık" eylemlerinde tek yürek oldu ve olanlara DUR dedi. Olaylar örtbas edildi ama en azından halk sessiz kalmadı.

Son günlerde ülkede olanlar ile 1996'daki Susurluk olaylarını kıyaslamamız bile mümkün değil. Çünkü  o dönemde yazılı ve görsel medya nispeten daha özgürdü. Olayları tüm kanallarda yapılan açık oturumlarda sabahlara kadar derinlemesine dinledik. Günümüzde ise medya maalesef olayları gizliyor. Allah'tan elimizde İnternet var diyorduk ki ona da sansür geldi. Pek çok blogger blog'unun erişime kapatılmasından korkar oldu. Böyle bir ortamda insanlar her şeyden korkar oldu!

Tüm bu olanlara bireysel olarak DUR demek çok da kolay değil. Önümüzde yerel seçimler var ve belki de sesimizi duyurabileceğimiz ender fırsatlardan biri elimizde! Çevremde pek çok kişinin oy kullanmaya gitmediğini biliyorum. Bunun pek çok sebebi var. Pek çoğunun dünya görüşlerine uygun bir siyasi parti bulunmuyor. Dürüst olmak gerekirse benim de oy verebileceğim bir siyasi parti yok. AMA sen ben oy vermediğimiz sürece bu ülkede muhalefet olmayacak. Muhalefetin olmadığı ses sesli bir ülkede de hepimiz mecburen susmaya ve boyun eğmeye devam edeceğiz.


Benim oyumla mı değişecek her şey
Bir oyla mı düzelecek ülke deme
KOY VERME, OY VER!
Bir oy, bir oydur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder