23 Haziran 2014 Pazartesi

But Trans Güzellik Yarışması


Bu yıl 5.si düzenlenen Trans Onur Haftası kapsamında ilk kez  But Trans Güzellik Yarışması adı altında bir yarışma düzenlendi.

Yarışma günler öncesinden olay oldu. Pek çok kişi bunun heteronormatizmin dayattığı güzellik kavramıyla olan ilişkisini tartıştı durdu ama 21 Haziran Cumartesi gecesi The Mekan isimli mekanda düzenlenen törenle güzeller belirlendi.

Kambersiz düğün olmaz deyip ben de katıldım bu eğlenceli etkinliğe. Etkinlikte jüri üyesi olarak Ayta Sözeri, Seyhan Arman, Hala Diva ve benim tanımadığım bir iki kişi daha vardı.
Güzeller, etkinliğe gelenlerin oylarıyla seçildi. Yanda gördüğünüz kartlar 20₺ giriş ücreti  ödeyip etkinliğe katılanlara verildi. Daha sonra güzeller podyuma çıktılar. Bizler de en beğendiğimiz güzelin numarasını bu kartların arkasına yazıp şeffaf sandığa attık.

İşin komik yanı sandık şeffaftı ama oylama şeffaf değildi. Oylar arkada bir yerde sayıldı. Her ne kadar gullüm için yapılan bie güzellik yarışması olsa da oyların sahnede sayılmasını yeğlerdim.

İlk 3 derecenin halk oylamasıyla belirlendiği yarışmada sevgili jürilerimiz de sempati güzelini seçti.

İşte gecede dereceye girenler:
1.Yankı Bayramoğlu
2.Pınar Birkan
3.Melisa Duru

Geceye ait daha fazla fotoğrafa buradan ulaşabilirsiniz.
Gecenin sonunda ilginç ve tatsız bir olay yaşandı. Yarışmanın bitmesiyle insanlar mekanı terk etmeye başladılar. Mekanın kapısına geldiğimizde kapının kilitli olduğu gördük. Kapıyı zorladık ama kapı açılmadı. Çıkışın buradan olmadığı, balkona gitmemiz gerektiği söylendi. Biz de balkona gittik ama balkondan herhangi bir çıkış yoktu. Yeniden mekana girdiğimiz kapıya yöneldik. Bir sürü insan kapıda çıkmak için bekliyordu. Kapıdaki görevli çıkışın bu kapıdan olmadığını, arka kapıya gitmemiz gerektiğini söyledi. Bu sefer de arka kapı denen yere gittik. Bir asansör vardı ama asansöre binmemize izin vermediler. Bozuk dedilerse de biz dinlemedik, asansöre binip aşağı indik. Bu sefer de binanın çıkış kapısının dışarıdan zincirle kilitli olduğunu gördük. Merdivenlerden yukarı çıktık. Yanılmıyorsam in the Van adlı bir mekan gördük. Dışarı çıkamadığımızı söyledik ve kapıdaki arkadaştan o mekandan bizi dışarı çıkartmasını rica ettik. Orada da ilginç bir olay meydana geldi ama artık onu da anlatıp lafı uzatmayım. Sağ sağlim dışarı atabildik kendimizi ama yaşanan şey çok saçmaydı.


Neden bir mekanın kapısı kilitlenir?
Neden insanların dışarı çıkmalarına izin verilmez? 

Nefret cinanayetleriyle ünlü ülkemizde yaşayan biz LGBT bireyler için bu tarz olaylar hep kötü şeyleri akla getiriyor. Neyse ki bu kez şanslıydık. Durum sadece mekanın ya da organizasyonu düzenleyenlerin dallamalıklarından ibaretti!

5 yorum:

  1. "Bensiz bir yerlere gidersen başına geleceklerden sen sorumlusun" demiş miydim daha önce sana?
    Demediysem de bundan sonra demişim bil :) hahahaha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmmm...
      Kapıyı kimin kilitlediğini şimdi buldum :)))

      Sil
  2. Mekandan çıkmak için değil de bir yangın sonucu ilgili kapılara gitse idiniz sonuç ne olacaktı, düşünmek bile istemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapının kilitli olduğunu görünce aklıma nasıl senaryolar geldi bilemezsin!

      Sil
  3. Fiş ya da giriş ücreti ile girilen yer gördüm de fiş ile çıkılabilen yer hiç duymadım :)
    Merak ediyorum... girişte verilen fişi kaybeden sonsuza dek mekanda mı kalıyor :PpPpPppPPp

    YanıtlaSil